Det kræver masser af energi at løbe et halvmaraton. Derfor har vores samarbejdspartner fra High5 lavet en skarp guide, så du kan blive tanket op både før, under og efter det store løb.
Kulhydrater
Kulhydrater er din høje energi-brændstof. Hvis du tømmer dine kulhydratreserver, vil din præstation falde – ikke mindst ved løb over længere distancer. Det har du måske allerede oplevet, så hvis du vil være sikker på at få et godt løb fra start til slut, bør du derfor:
- Starte løbet med en fuld brændstoftank. Det gør du ved fylde op med kulhydrater i dagene inden (carbo-loading)
- Indtage kulhydrater under løbet for at genopfylde dine kulhydratlagre.
Løbetræner Nick Anderson fra Running With Us siger:
“Jeg plejede ofte at løbe halvmaraton på 64-65 minutter og ville tage et par mundfulde gelé omkring 40 minutter inde for at hjælpe med det sidste skub, især koffein-geler. For den rekreative løber, der er ude på banen i længere tid, vil geler helt sikkert gøre deres løb mere fornøjeligt.”
Følg vores halvmaraton næringssplan for at slutte stærkt og med et smil på læben.
Morgenmad på løbsdagen
1. På løbsdagen bør du indtage en let morgenmad, der er rig på kulhydrater, men lav på fedt og protein. Diverse morgenmadsprodukter, toast og havregrød er alle gode valg.
2. Den maksimale mængde kulhydrat, du kan optage i dit blodomløb, er cirka 60 g pr. time. Så hvis du spiser morgenmad en time før dit løb, bør den indeholde omkring 60 g kulhydrat. Hvis din morgenmad er to timer før løbet, skal du øge det til 120 gram – og så videre. Hvis du indtager mere end det, kan du risikere at få maveproblemer.
3. Du kan drikke 500 ml HIGH5 Energy Drink for at tilføre 45 g kulhydrater og samtidig sørge for hydrering.
4. Hvis du skal rejse en vis afstand til dit løb, så tag en HIGH5 Energy Bar med til at spise på vejen. Den indeholder 43 g kulhydrat i en letfordøjelig form.